Can Tries, 8
08902 L'Hospitalet de Ll. ( Barcelona )
Tel: 93 335 50 00 Correus electònics info@avantis.edu.es | ampa@avantis.edu.es | seleccio@avantis.edu.es
 
Contacte
ca es
Entorn virtual

Avantis i l’Opus Dei

L'Opus Dei anima als laics a millorar la societat, de manera que totes les persones puguin viure amb la dignitat de fills de Déu. Sant Josepmaria deia que “l'activitat principal de l’Opus Dei consisteix a donar als seus membres, i a les persones que ho desitgin, els mitjans espirituals necessaris per viure com a bons cristians enmig del món”. Després, cadascun actua a títol individual, a través de les seves accions professionals o ciutadanes, o pot unir-se a uns altres que tinguin les mateixes inquietuds i impulsar iniciatives concretes.

Un exemple d'aquest segon cas són les obres d'apostolat corporatiu de l'Opus Dei. Es tracta d'entitats civils, sense ànim de lucre i amb una finalitat de servei a l'Església i a la societat, per exemple: escoles, hospitals, universitats, centres de formació professional, dispensaris, residències d'estudiants, etc. L’Opus Dei assumeix la garantia moral de l'orientació cristiana de l'activitat que aquestes entitats desenvolupen (la formació sobre la fe cristiana, l'ajuda espiritual que s'ofereix, l'exercici professional viscut amb les virtuts cristianes…). En canvi, la gestió organitzativa i material no correspon a la Prelatura, sinó a les persones que han constituït cada entitat, en les quals recau la propietat dels béns i la responsabilitat de la gestió.

Avantis va néixer per iniciativa dels col·legis Pineda i Xaloc, obres corporatives de l’Opus Dei, que volien oferir a les famílies dels seus alumnes la possibilitat d’iniciar l’escolarització en els seus col·legis des de l’etapa d’Educació Infantil.

Amb la finalitat d'atendre espiritualment a les famílies dels alumnes, la Prelatura de  l’Opus Dei es fa càrrec de les activitats de formació doctrinal i espiritual per a pares i mares d’Avantis, respectant sempre la llibertat i la voluntarietat de tota pràctica religiosa. Per als nens i nenes d’Avantis, l’orientació cristiana es manifesta també a través del programa Icona d’introducció a la vida cristiana

Què és l’Opus Dei?

L’Opus Dei és una prelatura personal de l'Església catòlica, fundada a Madrid el 2 d'octubre de 1928 per Josemaría Escrivá de Balaguer. La seva seu central es troba a Roma.

La finalitat de l’Opus Dei és contribuir a donar a conèixer l'Evangeli, promovent entre tots els cristians una vida coherent amb la fe en les seves circumstàncies ordinàries, especialment a través de la santificació del treball professional.

Santificar el treball suposa treballar segons l'esperit de Jesucrist: procurar realitzar tan bé com sigui possible la pròpia tasca, per agradar a Déu i per servir als altres. El treball es converteix així en lloc de trobada amb Déu i en un àmbit de millora i maduració personal.

Mapa Web
Tel. 93 335 50 00 Avantis

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de (navegació, per exemple). Podeu canviar la configuració o obtenir més informació sobre les cookies utilitzades AQUÍ.

Accepto No accepto