Can Tries, 8
08902 L'Hospitalet de Ll. ( Barcelona )
Tel: 93 335 50 00 Correus electònics info@avantis.edu.es | ampa@avantis.edu.es | seleccio@avantis.edu.es
 
Contacte
ca es
Entorn virtual

Pedagogia científica

El mètode de la Pedagogia Científica de Maria Montessori es basa en la observació i l’experimentació individual, a través de la qual el nen/a troba els estímuls suficients per a desenvolupar-se de manera integral en un ambient adequat.
Aquesta teoria proposa l’aprenentatge per racons temàtics de joc: dintre de l’aula es delimiten diferents espais on els  alumnes poden  realitzar de manera simultània nombroses activitats de tipus cognitiu, manipulatiu i simbòlic. La manera d’organitzar la classe ofereix una gran varietat de jocs als quals els nens poden accedir d’una forma oberta, realitzant activitats individualment, amb d’altres companys o amb l’adult.

Avantis disposa d’un Aula de Racons dissenyada expressament per treballar segons aquest mètode pedagògic. L’aula està integrada per 6 espais: El Racó de l’expressió plàstica, Racó de l’expressió lingüística, Racó del joc simbòlic, Racó de l’observació i l’experimentació, Racó de la lògica i la matemàtica i Racó de les noves tecnologies.

Què potenciem amb el Racó de l’expressió plàstica?

La creativitat de l’alumne per mitjà de diferents materials com la pintura, el fang i d’altres.

Què potenciem amb el Racó de l’expressió lingüística?

Que els nens facin servir el llenguatge com un mitjà d’expressió. Disposa d’un espai de biblioteca i un altre de creació literària amb jocs d’escriptura, fotografia o imatges.

Què potenciem amb el Racó del joc simbòlic?

La sociabilitat, es reprodueixen situacions quotidianes mitjançant jocs simbòlics: la botiga, la casa, la perruqueria, el teatre, els cotxes, la cuina,etc. També es desenvolupa tota l’àrea matemàtica i del raonament lògic a partir d’exemples propers al nen.

Què potenciem amb el Racó de l’observació i l’experimentació?

La capacitat científica i la capacitat d’interaccionar amb el món natural mitjançant un enfocament del procés experimental.

Què potenciem amb el Racó de la lògica i la matemàtica?

Apropar al nen a les matemàtiques de forma molt més manual i dinàmica. Es treballen nocions espacials, temporals i quantitatives, conceptes com el volum i la mesura, o conjunts, ordenacions i correspondències.

Què potenciem amb el Racó de les noves tecnologies?

Amb l’ús de la taula digital interactiva s’introdueix el nen en les noves tecnologies i el seu funcionament tant per estimular el desenvolupament de certes capacitats com per donar suport a altres matèries.

Mapa Web
Tel. 93 335 50 00 Avantis

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de (navegació, per exemple). Podeu canviar la configuració o obtenir més informació sobre les cookies utilitzades AQUÍ.

Accepto No accepto